Blog - Drikkeriget ApS

Blog - Drikkeriget ApS

Contact

www.drikkeriget.dk - info@drikkeriget.dk

Southern Tier Brewing Company er ankommet!

2009Posted by Henrik Boes Brølling 08 Jan, 2009 17:49
Ja, ja vi lægger hårdt ud. Næppe er vi kommet ind i 2009 og Drikkeriget har allerede fået endnu et bryggeri til Danmark, der ikke tidligere har set europæiske himmelstrøg.
Southern Tier Brewing Company er netop ankommet!
Phineas DeMink and Allen ("Skip") Yahn startede Southern Tier Brewing Company i 2004 i et forsøg på at bringe "small scale brewing" tilbage til det nordøstlige USA, området omkring Lake Erie. Southern Tier Brewing Company startede faktisk med at brygge forholdsvis "main stream" øl, hvilket (heldigvis) ikke blev en succes. Phineas og Allen skiftede hurtigt taktik til en mere eksperimenterende production og det blev (heldigvis) en kæmpe succes. Southern Tier Brewing Company brygger stadigt "handcrafted" øl og er pga af deres høje kvalitet vokset til USA's 39 største bryggeri.
Nye øl vælter ud af bryggeriet vi har i første omgang fået disse 6 hjem og 3 andre ligger i øjeblikket og hygger sig på gærtanke i USA og venter spændt på Danmark:
Southern Tier Big Red
- Inspireret af duften og historien omkring den ædle Halletau humle. Stor fyldig maltet sød Red Ale der er nær perfekt balanceret i både duft og krop af Halletau. Halletau's lidt tørre krydrede duft og dens fine elegante bitterhed passer perfekt til den maltede sødme.
Southern Tier Hoppe
- En meget let drikkeligt Imperial Extra Pale Ale på kun 10%. En enkel og fin øl som bryggerne selv kalder et mesterværk i minimalisme. De fleste andre vil kalde den en stor super lækker Pale Ale der på mange måder minder om en Amerikansk IPA.
Southern Tier Oak Aged Ale Cuvée One
- Southern Tier Brewing Company har over en lang periode eksperimenteret med Oak Aged Ale og det kommer til udtryk i denne øl, som er første i en serie på tre. Lys kobber farvet krop, mildt humle udtryk i både bitterhed og aroma, og en vanille, mandel, kokos krydret sødme fra egetræet.
Southern Tier Oat
- Tyk og sort, fantastisk god Oatmeal Imperial Stout, ekstra blød textur fra havren og en mild krydret bitterhed fra humlen.
Southern Tier Tripel
- Belgisk inspireret Triple, selvfølgelig med et Amerikansk strejf. Brygget traditionelt med 2 fermenteringer på bryggeriet og en i flasken. Southern Tiers Tripel threat er langt fra din standard belgiske triple og har snarre udtryk af at være en spændende kombination af frisk humlet amerikansk Pale Ale og let krydret belgisk gær.
Southern Tier Unearthly IPA
- Southern Tier Brewing Companies måske mest aggressive øl. Fermenteret til 11% ABV og ikke mildt humlet, en infusion af Imperial IPA.

Godt fornøjelse og godt nytår!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.