Blog - Drikkeriget ApS

Blog - Drikkeriget ApS

Contact

www.drikkeriget.dk - info@drikkeriget.dk

Cali og Michigan er (næsten) ankommet!

2008Posted by Henrik Boes Brølling 08 Nov, 2008 22:23
Der er sket en del i Drikkeriget siden sidst og en stak meget spændende nye øl er på vej til landet. Hvis alt går efter planen står disse øl på dit natbord i starten af december.

En beskrivelse af Drikkerigets nye bryggerier og øl:

Alesmith Brewing Company:
Fra Camra's "Good Beer Guide West Coat USA":
"San Diego's finest purveyor of craft beer is arguably Alesmith - an artisan and esoteric brewer inspired by the brewing traditions of Belgium and Britain. Founder Peter Zien is a former homebrewer who turned professional in 1995. He sacrificed a career in law to work his mashfork magic on second-hand dairy equipment in a quirky brewery on the northern fringes of town. Regularly showered in medals, Alesmith's all-natural, bottle-conditioned beers are renowned more for their balance than their unabashed bitterness. Fantastic beers."

Alesmith har netop installeret nyt bryghus og er langt bagud med produktionen. Denne første sending fra Alesmith er MEGET begrænset, vi forventer dog en ny sending derfra i løbet af foråret.

Alesmith er netop kåret Small Brewing Company of the Year til Great American Beerfest 2008.

AleSmith IPA
- West-Coast IPA, en gave til alle humlehoveder. Intet mindre end verdens #1 IPA på RateBeer.com
AleSmith Old Numbskull
- BarleyWine på 10%. Eksotiske frugter, caramel, ristede noter, alt i en fantastisk balance. Har netop vundet sølv på Great American Beerfest 2008.
AleSmith Wee Heavy
- En blød maltet kastanie farvet Skotsk Ale. En øl til de kolde måneder. Har netop vundet guld på Great American Beerfest 2008.

Jolly Pumpkin Artisan Ales:
Ron Jeffries startede sin professionelle bryg karriere i 1995 og åbnede Jolly Pumpkin i 2004.
Jolly Pumpkin er et af brygverdenens mest respekterede bryggerier og Ron anses af mange som forgangsmanden for den store bølge af fadlagrede øl der raser verden over.
Farmhouse Ale kommer ud af Jolly Pumpkin, øl der har første gæring i åbne gærkar og derefter alle kommer på træfade varierende fra 225L til 2000L. Fadene har tidligere indeholdt enten rød- eller hvidvin, et par Bourbon fade har også sneget sig ind, og indeholder derfor en zoologiskhave af bakterier. Denne zoologiskehave har beboerer som Brettanomyces, Lactobacillus, Pediococcus og Saccharomyces. Disse små venner frygtes af mange, men når de tæmmes (og det kan Ron) er de med til at frembringe noget af det dybeste og mest komplekse ølverdenen har at tilbyde.
Ron har vundet div priser for sine øl, bla guld til Great American Beer Fest.

Jolly Pumpkin Bam Noire
- "Dedicated to the dark side".....Den mørke side af året! Dufter af hygge på kolde vinteraftener. Tørrede frugter, kaffe og cacoa....en Mørk Saison.
Jolly Pumpkin Fuego del Otono
- Så Farmhouse som det bliver. Dyb kobber farvet, krydret med kastanie og andre hemmeligheder. Med franske aner - Bière de Garde.
Jolly Pumpkin Luciernaga
- De Belgiske Grand Cru traditioner bydes op af en elegant gylden krop, fine humle aromaer og et spark af "Grains of Paradise" - Ildfluen danser.
Jolly Pumpkin Luciernaga Grand Reserve
- En Belgiske Grand Cru der har ligget afslappet og hygget sig i omkring 14 måneder i et Bourbon fad - Ildfluen danser for vildt.
Jolly Pumpkin Noel de Calabaza
- A Special Ale...yes indeed. Figner, rosiner, nødder og chocolade krydret med et strejf af fad. Jolly Pumpkin's Jul!

Leelanau Brewing Company:

Charles Psenka's Leelanau Brewing Company er et super seriøst "small-batch brewing company" mindre end 50 kasser produceres i gennemsnit pr. måned. Bryggeriet er under opbygning og Ron Jeffries fra Jolly Pumpkin er konsulent på selve bryghuset. Det er på Jolly Pumpkin øllene idag brygges, og de brygges faktisk med assistance fra selveste Ron Jeffries.
Charles arbejder på Jolly Pumpkin som rådgiver og konsulet i forhold til fad valg og vedligehold, det er også på det område hans hovedforce ligger i forhold til Leelanau Brewing Company. Opskrifter er udarbejdet med Ron Jeffries, men fad valg er 100% foretaget af Charles Psenka. Leelanau's øl er fadlagrede på 100% fransk eg, fade der er designet og produceret i europa for Leelanau Brewing Company.
Et nyt bryggeri der for alvor er værd at holde øje med!

Leelanau Petoskey Pale Ale
- Et skole eksempel på hvad fade gør ved en stærk Belgisk Pale Ale, funk og et tørt strejf fra det nye træ og så selvfølgelig en slat humle. En barrel-aged Orval?
Leelanau Whaleback White
- Traditionel Fransk/Belgisk Bière Blanc. Perfektioneret citrus frisk og sprød med en utrolig dybde fra fad og gær.

Pizza Port, Port Brewing Company og Lost Abbey:

Disse 2 (3) bryggerier er en del af samme familie.

Pizza Port:
Pizza Port åbnede dørene som bryggeri i 1992 og har været en af hovedspillerne i San Diego's opstand som USA's "cutting-edge-craft-brewing-hovedstad". I dag findes der 3 afdelinger af Pizza Port, alt øl sælges fra fad (der flaskes kun til konkurrencer). Vi får øl fra Pizza Port - Carlsbad som under Head-Brewer Jeff Bagby har vundet noget nær et ton medaljer i brygkonkurrencer. Pizza Port brygger frisk syd californisk surfer øl. Drikkeriget får et par fustager af deres højere alkohol % vinter-øl og et par der kan få os til at længes efter sommeren!

Pizza Port 547 Haight
- Brygget til ære for den verdensberømte og fantastiske ølbar Toronado i San Francisco. En stor Double Red Ale med Toronados adresse som navn.
Pizza Port Beech Street Bitter
- Moderne US ESB der går hånd i hånd med en UK humlet US pale ale. UKUSUKUS!
Pizza Port Belgian Style Quadruple
- En sjældent sand Belgisk inspireret Quadruple der vejer ind på 11% alkohol.
Pizza Port Cow Stout
- En Milk/Sweet Stout på kun 5% alkohol sødet med Laktose (mælkesukker). Utrolig sund øltype man i det gamle England gav til ammende kvinder (de kunne lidt af hvert dengang!)
Pizza Port Wipeout IPA
- En mundfuld og alle humlehoveder smiler. West Coast IPA BIG and HOPPY, HOPPY, HOPPY!

Port Brewing Company:
Nu bliver det kompliceret; Jeff Bagby stod i lærer hos Tomme Arthur der var head-brewer på Pizza Port fra 1997 til 2005. I 2005 opstod Port Brewing Company og Tomme Arthur fik den fantastiske titel som Director of Brewery Operations for Pizza Port og Port Brewing Company.
Tomme Arthurs opskrifter fra hans Pizza Port tid blev overført til Port Brewing Company. Port Brewing Company brygger samme type øl som Pizza Port: frisk, vel humlet syd californisk øl.
Uden megen overdrivelse kan det siges at Tomme Arthur på nuværende tidspunkt er en af verdens mest toneangivende bryggerer.

Small Brewing Company of the Year til Great American Beerfest 2007, selvfølgelig sammen med Lost Abbey der er Port Brewing's belgisk inspirerede linie.

Port Brewing 2nd Anniversary
- Et humle monster. En humle bombe af hidtil ukendte dimensioner. En Double IPA fra Port Brewing til Lost Abbey på deres 2 års fødselsdag.
Port Brewing Santas Little Helper
- Imperial Stout også kendt som "Satan's Little Hangover". Stil denne øl ud til Julemanden i stedet for risengrøden og du er sikker på gode julegaver!
Port Brewing's Jul!
Port Brewing Old Viscosity
- "The Big Black Nasty", øllen udenfor stil men med så meget stil at det gør ondt. Grænsen mellem Porter, Stout, Old Ale og Barleywine udviskes i denne silkebløde mørke sag.
Port Brewing Shark Attack
- Is it really safe to swim in those waters? Shark Attack går til angreb på dine smagsløg med store mængder humle og malt. En Imperial Red Ale.
Port Brewing High Tide Fresh Hop IPA
- Så snart humlehøsten er i hus i super alpha regionen Yakima Washington, brygges der High Tide. IPA brygget med helt frisk "våd humle".
Port Brewing Hop 15
- 15 års fødselsdagsgave til Pizza Port "Good Beer Brings Good Cheer". Brygget på 15 forskellige humletyper der er tilsat med 15 min intevaller. Double IPA og en af USA's mest præmierede øl!
Port Brewing Wipeout IPA
- Hop i og hæng på. West Coast IPA BIG and HOPPY, HOPPY, HOPPY!
(samme opskrift brygges på Pizza Port - Carlsbad)

The Lost Abbey:
Om Lost Abbey fra Camra's "Good Beer Guide West Coat USA":
"At Lost Abbey - the experimental and esoteric arm of Port Brewing - brewmaster Tomme Arthur is inspired principally by the monastic brewing traditions of Belgium. Tomme has passionately crafted beers with a brash West Coast twist and designed to grace the most discerning of dinner tables. The Lost Abbey church is an extremely broad one with an overgrowing congregation............Despite being around for just a couple of years, word of Lost Abbey's boundary-pushing beers has already stretched well beyond San Diego and gained a passionate following. Limited production means that Lost Abbey's beers are difficult to find."

The Lost Abbey Avant Garde
- En øl uden stil...måske...Avant Garde...Bière de Garde...hjemmeristet malt og en dyb gylden krop, toner af caramel og hjemmebagt brød.
The Lost Abbey Devotion
- En Belgisk Blond Ale i Devotion (gudsfrygt) for det kloster der ligger midt i Poperings humlemaker (Sint-Sixtusabdij van Westvleteren).
The Lost Abbey Gift of the Magi
- Den mest seriøse juleøl af alle! Brygget med guld, røgelse og Myrra(skær). Kroppen er af guld, og der er tilsat både røgelse - Frankincense (bark fra Boswellia træet) og en meget meget lille smule Myrra.
Lost Abbey's Jul!
The Lost Abbey Inferno
- Brygget af Satan, serveret i helvede.....rygterne siger at den har en strågylden krop og er knas tør. For os lyder det som en helt rigtig Belgisk Strong Ale.
The Lost Abbey Judgement Day
- Mængden af malt, sukker og alkohol i denne Quardrupel garantere at din sjæl vil overleve Dommedag. Øllen kan samtidigt lægges i din kælder og vil udvikle sig fint til samme begivenhed.
The Lost Abbey Ten Commandments
1. The most imaginative beers are our crusade
2. We believe we are all in this together
3. We strive for honesty and integrity in our lives like you
4. Fresh beer is great, aged beer is better
5. Now that you have found us help us spread the message
6. There is good and evil in the world - our beers are good
7. Passion isn't something you can buy at the corner store
8. We believe an inspired life is worth living
9. Life is about choices, The Lost Abbey is a great choice
10. We are not perfect, but no one is
Lost Abbey's Ten Commandments, Stærk (9%) Trappist inspireret Dubble "for the sinners and the saints".
The Lost Abbey Witch's Wit
- En ikke så uhyggelig Belgisk Wit brygget med grapefrugt, appelsin skal, kardemomme og et strejf kost.

Velbekomme!

www.drikkeriget.dk

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.