Blog - Drikkeriget ApS

Blog - Drikkeriget ApS

Contact

www.drikkeriget.dk - info@drikkeriget.dk

Mest De Molen

2009Posted by Henrik Boes Brølling 24 May, 2009 22:53
Ja, ja du bliver ikke overrendt med nyheds posts fra Drikkeriget. Vi har dog alligevel haft P.... travlt.
Den vilde Lost Abbey/Port Brewing smagning på Nørrebro Bryghus krævede sit benarbejde og endte fantastisk (der er stadigt få af de hemmelige dråber tilbage!).
Ølfestivalen i Valby. Drikkeriget havde ikke sin egen stand, mennnn, De Molen havde en stribe FANTASTISKE øl med sig, vi håber at du smagte. På den italienske stand havde Drikkeriget også en finger med i spillet, en meget stor portion meget overraskende og rigtigt gode øl, som du nok kommer til at finde et enkelt fad eller 2 af på de bedste barer. De spændende og eksperimenterende øl fra det nye italienske bryggeri Revelation Cat kan du også være sikker på finder vej til Drikkeriget i den nærmeste fremtid.

Også er Mikkeller/Drikkerigets nye øl GIPA i butikkerne i den meget nære fremtid. GIPA = German IPA, en let maltet IPA krop er blevet oversvømmet af vores nye yndlingshumle den ædle, fine og elegante tyske Tettnang. Den smager så grønt og frodigt, den danske sommer bliver endnu smukkere.
Hvis vi er heldige kan vi se frem til noget Wet-hopped når humlehøsten er i hus i Tettnang, vi glæder os som vilde!!!!!!!

Lost Abbey syntes at Drikkeriget som de eneste nogensinde skal have lov at sælge lidt Red Poppy. Vi syntes at Tomme Arthur er rigtigt flink. Af 2009 årgangen er der 375 kasser Drikkeriget har fået et par stykker, resten sælge udelukkende på bryggeriet, de er kostbare. En portion flamsk brun ale, en portion sure kirsebær, et år på egetræsfade og så til Drikkeriget, det er meget godt.

Og så er Menno fra De Molen gået amok, han har sendt 12 forskellige øl til Drikkeriget:
Schots & Scheef (Belgian Strong Ale)
Heen & Weer (Abbey Tripel)
Engels (Bitter)
Donder & Bliksem NL (Bohemian Pilsner)
Winterbock (Doppelbock)
Amarillo (Imperial IPA)
Jong & Unbedorven 2009 (Weissenbock)
Black Damnation (Imperial Stout)
Porter 1914 (Porter)
Oak Hel & Verdoemenis (Oaked Imperial Stout)
Bommen & Granaten (Barley Wine)
Lang & Kaal (Oaked Barley Wine)

Der kan skrives lange historier om alle disse øl, men kendetegnet er som alt andet fra De Molen at øllene er ekstremt velbryggede og utroligt balancerede. OK et par stykker skal fremhæves:
Porter 1914 - brygget 2 gange og brygges ikke igen. På opfordring af ølhistorikeren (og pladerhovedet) Ron Pattinson, efter opskriften til Whitbreads Porter brygget den 1 august 1914. En ægte London Porter!
Black Damnation - Struise Brouwers Black Albert og De Molens Hel & Verdoemenis er blandet....ikke for de helt små spejderdrenge.
Bommen & Granaten - For satan i helvede hvor er det bare en rigtig Barley Wine.
Og selvfølgelig Lang & Kaal (eller Fourty, Fat and Finished som den skulle have heddet, ikke Jens) - Jens Ungstrup, dansker og førende raterRatebeer.com fik Menno til at hælde en 40 års Cognac over egetræsspåner og tilsætte dem til Bommen & Granaten (som om den ikke er nok i sig selv) i forbindelse med sin 40 års fødselsdag. Der er blevet 350L øl og tillykke Jens!

Halvdelen af USA er på vej til Drikkeriget, både nyt og gammelt, så der bliver masser af spændene ting af hygge sig med i den danske sommer aften.

Godt forår!

  • Comments(0)//blog.drikkeriget.dk/#post13